Register for the iXsystems Community to get an ad-free experience and exclusive discounts in our eBay Store.
Resource icon

Scripted Plex installation

sretalla

Wizened Sage
Joined
Jan 1, 2016
Messages
3,934

elorimer

Member
Joined
Aug 26, 2019
Messages
118
Anybody else got these Plex VOD and movies features on the plex mainpage after the last update. My libraries got hidden under "more", pretty annoying. I somehow can't get plex to save my settings for the left navigation bar, it defaults everytime I open it.
Pin and unpin what you want on the main page.
Has anyone tried running this script against TrueNAS 12.0?
Yes, worked fine for me.
 

Ruff.Hi

Member
Joined
Apr 21, 2015
Messages
244

mistermanko

Member
Joined
Jan 27, 2020
Messages
240

nikinp

Member
Joined
Sep 7, 2014
Messages
85
I am trying to use the script but it is failing and logging me out of freenas UI and giving putty error ‘network error:software caused connection abort’
When I go back in the jail isn’t there:
Here is putty output
D6D91D08-FFED-49C9-BC23-C599688E2E20.jpeg
 

nikinp

Member
Joined
Sep 7, 2014
Messages
85
I am struggling here. I am using system 1 (new build) as per my signature.
Last night I was running script and it kept disconnecting putty and freenas UI with a network disconnection.
I have two ports on the board, so I connected both (no settings in the UI change).
Now I get message ‘no default interface found’ see pic below.Searched forum but not getting anywhere.
help much appreciated
274A0745-5ADF-4D2B-83B3-FA5347A405F5.jpeg
 

danb35

Wizened Sage
Joined
Aug 16, 2011
Messages
11,877
This looks like a networking problem--what are the contents of plex-config?
 

nikinp

Member
Joined
Sep 7, 2014
Messages
85
=====line 1 col 0 lines from top 1 ============================================
JAIL_IP="192.168.0.11"
DEFAULT_GW_IP="192.168.0.1"
POOL_PATH="/mnt/tank"
 

danb35

Wizened Sage
Joined
Aug 16, 2011
Messages
11,877
And can your server ping 192.168.0.1?
 

nikinp

Member
Joined
Sep 7, 2014
Messages
85
Hi @danb35 - do you have any thoughts on how to troubleshoot this?
Many thanks
 

Yorick

Dedicated Sage
Joined
Nov 4, 2018
Messages
1,781
Hmm. Network disconnection has me thinking. What’s the make/model of the NIC card on your board?
 

nikinp

Member
Joined
Sep 7, 2014
Messages
85

Yorick

Dedicated Sage
Joined
Nov 4, 2018
Messages
1,781
Okay that's not it then. Something's odd though, there's no good reason the network connection should terminate.
 

Redcoat

Dedicated Sage
Joined
Feb 18, 2014
Messages
1,891
I have two ports on the board, so I connected both (no settings in the UI change).
You don't have two NICS on the same subnet, do you? If so, that's a non-no and may be the source of your network problem.
 

nikinp

Member
Joined
Sep 7, 2014
Messages
85
You don't have two NICS on the same subnet, do you? If so, that's a non-no and may be the source of your network problem.
I have two lan ports and 1 IPMI Lan port. 3 in total. All 3 are currently plugged in.
Two (one lan and IPMI) are dhcp on 192.168.0.X and I guess same subnet 255.255.255.0 and the other lan is set to DHCP also getting an address in the same range.
Please could you help advise the right way to configure. I have only ever had a motherboard eith
 

Redcoat

Dedicated Sage
Joined
Feb 18, 2014
Messages
1,891
Disconnect "the other lan" port's cable, leaving only one connected besides the IPMI cable. You did have two FreeNAS LAN ports on the same 192.168.0.0 subnet (255.255.255.0 is the "subnet mask"),

Reboot the server, then try running your script again. Let us know how it goes.
 

nikinp

Member
Joined
Sep 7, 2014
Messages
85
Disconnect "the other lan" port's cable, leaving only one connected besides the IPMI cable. You did have two FreeNAS LAN ports on the same 192.168.0.0 subnet (255.255.255.0 is the "subnet mask"),

Reboot the server, then try running your script again. Let us know how it goes.
Done as suggested. But same result as post 66. Pasted again below:
C9EF8368-9CFC-4B32-9785-6B8711CCE345.jpeg
 
Top