Register for the iXsystems Community to get an ad-free experience and exclusive discounts in our eBay Store.

UPS Services

sretalla

Wizened Sage
Joined
Jan 1, 2016
Messages
3,935
You might want to check the config to see why it may fail to start... I don't think it's generally failing.
 

sretalla

Wizened Sage
Joined
Jan 1, 2016
Messages
3,935
Looks like what's selected there is no longer a correct choice.

Try clearing it and select the model again.
 

knippinski

Neophyte
Joined
Feb 21, 2021
Messages
4
My UPS:

root@leha-nas2:~# dmesg | grep -i --color 'american power conversion'
[ 87.432631] usb 1-1.6: Manufacturer: American Power Conversion
[ 89.617314] hid-generic 0003:051D:0002.0001: hiddev0,hidraw0: USB HID v1.00 Device [American Power Conversion Smart-UPS 1000 FW:UPS 05.0 USB_FW:LCC 02.2] on usb-0000:00:1a.0-1.6/input0
 

kingc

Junior Member
Joined
Jul 2, 2019
Messages
17
There are at least 3 issues with UPS support in SCALE right now, I logged them with IX over the last week or so:

1) The issue selecting the driver, as described in this thread. You can work around this by toggling the Master/Slave setting, capturing all required fields for both and then choosing the Master/Slave setting you want again, afterwards. Strangely, I found this workaround more reliable if you try to start the UPS service, unconfigured, and let it fail first. Logged as NAS-109449.

2) The UPS service doesn't automatically restart when you restart SCALE. You can work around this by starting manually, or with a cron job (can't use a post-init task because these are run prior to the UPS service starting). Logged as NAS-109520.

3) The default shutdown command has a typo so the UPS service won't shut down the host. You need to correct it in UPS service configuration (should be "/sbin/shutdown -P now"). Logged as NAS-109513.
 
Top