Register for the iXsystems Community to get an ad-free experience and exclusive discounts in our eBay Store.

iSCSI extent not deleting

FozzyBear

Newbie
Joined
Mar 10, 2019
Messages
2
Recently deployed FreeNAS-11.2-U2.1 onto a small low power lab box, created a single extent for my VM storage then created a second extent to test something. No longer need that second extent and when attempting to delete, it is not being removed. The associated target was removed first but when attempting to remove the Extent, there is no error or prompted message. I've had this sit for some time, in the event the deletion is taking longer than expected but no go. The extent is still available after several hours of taking the delete action.

I am continuing to research to find the issue but any assistance would be appreciated. Also worth noting, this is my first FreeNAS deployment. Previously I used Nexenta

AsRock E3C236D2I
Xeon E3-1235L v5
16GB ECC
2x Intel S3700 800GB (mirrored)

freenas_extents.gif
 

FozzyBear

Newbie
Joined
Mar 10, 2019
Messages
2
@dlavigne When will the next update be released?
I haven't seen a CLI command to manually remove it or completely over looked it. Can that be provided if this next update is too far out?
 

nothinglasts1987

Neophyte
Joined
Dec 9, 2016
Messages
6
What this ever fixed? We are seeing the same behavior in 11.3 Release and no longer have the legacy interface as an option.
 

mgittelman

Senior Member
Joined
Dec 8, 2017
Messages
395
I just encountered this in 11.3-U1. Not seeing anything related to it in the U2 list. Did anyone ever submit a ticket for it?
 

Disco83

Newbie
Joined
Jun 2, 2020
Messages
1
Hi, I created an account to reply as I came across this problem myself. I am running what I believe to be the 11.3 release - no visible Ux.

I saw many mention the use of the old UI for 11.2.x (which no longer exists in 11.3.x). However, I simply deleted the associated zvol which in turn removed the extent. Just thought I would post in case it helps anybody.
 
Top