Error in Backup Replication Task, cannot mount destination, "Read-Only"

englishm

Dabbler
Joined
Jan 9, 2024
Messages
14
I have a nightly snapshot and replication task set to back up my data pool to a local pool called "Backup". It usually runs without issue.
Yesterday I upgraded to 23.10.2, and this morning the Replication task completed with errors. It seems that it was unable to mnt the system dataset in the Backup pool to copy it from the main pool. (Screenshot attached). The Read-Only property for the Backup pool/dataset is set to "SET", which I understand is correct.
What am I doing wrong?
 

Attachments

  • Screenshot 2024-02-26 101001.jpg
    Screenshot 2024-02-26 101001.jpg
    90.1 KB · Views: 55
Joined
Jan 21, 2018
Messages
11
I'm having the same issue after upgrading to 23.10.2. Reverted to 23.10.1.3 and it works. The destination server was originally on 23.10.1.3 and continued to have the issue after upgrading it to 23.10.2. Only had to downgrade the source server to 23.10.1.3 to get it to work.
 
Last edited:

englishm

Dabbler
Joined
Jan 9, 2024
Messages
14
Thanks for your reply. Pardon my ignorance — I assume I can downgrade to 23.10.1.3 by simply activating that version at System settings>boot, and rebooting the Server?
 

PhilD13

Patron
Joined
Sep 18, 2020
Messages
203
Make active the version you want and reboot.
 

englishm

Dabbler
Joined
Jan 9, 2024
Messages
14
Thanks, it worked but created another problem. my data pools are not automatically imported on restart, and an error is generated. I posted in a separate thread, “SQLlite error on startup - failing to import pools
 
Top