ZFS volume browse

Status
Not open for further replies.

Vishimtar

Dabbler
Joined
Nov 17, 2014
Messages
30
Merhabalar,

ZFS raid kullanarak bir volume oluşturdum bunu windows sunucuma ISCSI ile bağladım, ISCSI performansın pek iyi değil ortalama 25 ile 45 mb ile data okuma yazma yapabiliyorum. volume üzerindeki dataları SSH ile freenas uma ulaşıp data file ları compress etmek istiyorum amacım compress işleminin daha hızlı olmasını sağlamak. bunu yapmamın bir yolu var mı ?

fstab diyince birkaç dizin ve partition gözüküyor fakat ZFS volume u browse edemiyorum. konuda yardımcı olabilecek kimse var mı ?
 

dcagatay

Cadet
Joined
Nov 26, 2014
Messages
3
Freenas arayuzu uzerinden SSH servisini acarsaniz, SSH oturumu acabilirsiniz.
 

Vishimtar

Dabbler
Joined
Nov 17, 2014
Messages
30
selam, SSH üzerinden bağlanıyorum fakat ZFS volume u browse etmek istemiştim fakat oda imkanı yokmuş ZFS volumu bir file da tutuyormuş freenas ve bunu anca iscsi servisini stoplayıp volume detech ederek browse edebiliyormuşusuz. fazla kurcalamaya fırsatım olmadı.

amacım ZFS volume atılan dataları freenas sistemim üzerinde rarlamak.
 

dcagatay

Cadet
Joined
Nov 26, 2014
Messages
3
Dogru soyluyorsun iscsi klasor icinde tutuyor ama disk gibi gosterdigi icin (sen kendi dosya sistemini falan kurabiliyorsun) freenas uzerindeki iscsi klasorunde datalarina windows makinede ulastigin gibi ulasamayabilirsin.

Eger ulasamazsan aklima gelen ilk cozum(windows makinede yeteri kadar alanin olmadigini dusunerek, cunku sikistirma isini iscsi'den datayi okuyup farkli bir path'e yapabilirsin), freenas uzerinde samba share kurup windows ile iscsi uzerindeki datayi okuyup (yavasta olsa) samba share'e compress edilmis dosyayi yazmak olabilir.

Ikinci aklima gelen cozum, windows'tan iscsiyi detach edip, freenas sistemine iscsi diskini mount edip ordan okuyabilirsin ama freebsd'de iscsi driver'i var mi bilmiyorum.
 

Vishimtar

Dabbler
Joined
Nov 17, 2014
Messages
30
amacım zaten iscsi darboğazına takılmamak compres edeceğim data toplamda 4TB boyutlarında olduğu için o yüzden freenas üzerinde yapmak istiyorum. freenas ın kendisi iscsi ye bağlanmıyormuş okuduğum kadarı ile sadece iscsi servermış. tam detaylı araştıramadım yoğunluktan vakit bulunca detaylı araştırma yapacağım.
 
Status
Not open for further replies.
Top