Register for the iXsystems Community to get an ad-free experience and exclusive discounts in our eBay Store.

Limit Bandwidth on Replication Tasks

Western Digital Drives - The Preferred Drives of FreeNAS and TrueNAS CORE

ragnar

Newbie
Joined
Nov 26, 2012
Messages
2
I've done various searches and cannot find anything on this topic. I'm new to FreeNAS and I have two servers setup, one for local use and the other is offsite. I have snapshots created and a replication tasks setup and running successfully, however my bandwidth is saturated by this process. I have looked high and low and cannot find a place to limit the upload speed from my local server to the remote server.

Any suggestions would be appreciated.
 

bollar

Senior Member
Joined
Oct 28, 2012
Messages
357

sretalla

Wizened Sage
Joined
Jan 1, 2016
Messages
4,923
Are you looking at the advanced replication setup?

1586538582579.png
 

Alecmascot

Neophyte Sage
Joined
Mar 18, 2014
Messages
733
Tasks --> Replication Tasks --> Add --> Advanced Replication Creation

11.3-U2
 

sretalla

Wizened Sage
Joined
Jan 1, 2016
Messages
4,923
is it not possible to add limit after adding?
It's more a question of old replication jobs prior to 11.3 not being the same. You may need to create a new one to get the settings to work right.
 

Dariusz1989

Member
Joined
Aug 22, 2017
Messages
181
It's more a question of old replication jobs prior to 11.3 not being the same. You may need to create a new one to get the settings to work right.
I just made this job :/ ehhh freenas!!!! I guess my gui was "old" nad he made it using old method... could explain why the job dissapear yet its still active for pat 7h!
 
Top