iSCSI Constant Disconnection / "Reconnecting..."

Status
Not open for further replies.

echodreamz

Cadet
Joined
Aug 23, 2011
Messages
7
Using 8.0.1 BETA 4
Server 2008 R2 x64 (4 servers)

iSCSI Connection completes, drive shows up, no issues here (Using CHAP authentication). Within a few minutes the drive disappears, the iSCSI initiator for Windows shows "reconnecting..." after a few minutes the drive comes back, and Windows says it needs to scan the drive, the scan completes, says it fixed errors. After a few minutes the process repeats itself.
 

echodreamz

Cadet
Joined
Aug 23, 2011
Messages
7
It has been connected to 1 server now for a few hours without issues, so it seems to be when multiple devices connect to it.

EDIT:

Connected second server, but now another issue has come to light. For example if server A places a file on the iSCSI drive, server B cannot see it. Likewise the other direction as well...
 

William Grzybowski

Wizard
iXsystems
Joined
May 27, 2011
Messages
1,740
You cannot share the same iSCSI target to multiple machines, it is like physically sharing a hard drive between multiple machines
 

Tekkie

Patron
Joined
May 31, 2011
Messages
352
Read the manual to start ;)

Samba aka CIFS are your only option if you need to access the same data between the servers, otherwise multiple iSCSI targets on FreeNAS.
 

Marc

Cadet
Joined
Aug 29, 2011
Messages
3
Please excuse me if I am stating the obvious but does this mean that FreeNAS cannot be used for virtualization storage for use with solutions like vMotion?
Thanks,
Marc
 
Joined
Aug 25, 2011
Messages
8
It's not true. For ESXi 4.1 it works fine. If you like to use shared iSCSI LUN on windows don't format it into NTFS. Usу special Cluster File System from MS.
 
Status
Not open for further replies.
Top