Czy TrueNAS-12.0-U7, darmowa wersja będzie działał na Wyse Dell 5020 Dx0D z procesorem GX-415GA?

gilban

Cadet
Dzień dobry. To mój pierwszy post, więc proszę wybacz, że piszę w złym miejscu. Dodam, że słabo znam angielski, więc wklejam tłumaczenie Google.
Jakiś czas temu kupiłem Thin Client, Wyse Dell 5020 Dx0D. Posiada procesor AMD GX-415GA - 4 rdzenie. Umieściłem w nim 8 GB RAM i 128 GB SSD.

Chcę podłączyć dodatkowy dysk przez złącze USB 3.0. Używam wszystkiego w domu.

Czy darmowa wersja TrueNAS-12.0-U7 będzie działać z tym rozwiązaniem na tym sprzęcie?

rvassar

Guru
USB is a poor choice for a storage bus, and 8Gb RAM is the absolute bare minimum for TrueNAS. You can probably get it to work, but consider it a toy, and don't use it for serious work.

This is the English section of the TrueNAS forums, there is an International section here, where you may find more help, but it seems to be missing a Polish language sub-forum. This a shame, as I've worked with a number of Polish software engineers over the years, and they have earned my respect.

Polish Google translation, forgive me if it has errors:

USB to kiepski wybór dla magistrali pamięci masowej, a 8 GB pamięci RAM to absolutne minimum dla TrueNAS. Prawdopodobnie możesz go uruchomić, ale potraktuj to jako zabawkę i nie używaj go do poważnej pracy.

To jest angielska sekcja forów TrueNAS, jest tutaj sekcja międzynarodowa, w której możesz znaleźć więcej pomocy, ale wydaje się, że brakuje podforum w języku polskim. Szkoda, ponieważ przez lata pracowałem z wieloma polskimi inżynierami oprogramowania, którzy zasłużyli na mój szacunek.