Register for the iXsystems Community to get an ad-free experience and exclusive discounts in our eBay Store.

NTP not working FN 11.2 / B2

Western Digital Drives - The Preferred Drives of FreeNAS and TrueNAS CORE
Status
Not open for further replies.

s25a

Member
Joined
Jan 16, 2016
Messages
76
Hi,

I recently updated to 11.2 and after one one week of no issues I receive these alerts (several of it) every day:

Code:
Gone alerts:

* NTP status: 1 out of 8 probes failed


I started to investigate but did not find any solution yet. What I have done so far:

1) SSH to the machine and ping all the servers....That works
Code:
nas# ping 0.de.pool.ntp.org
PING 0.de.pool.ntp.org (213.209.109.44): 56 data bytes
64 bytes from 213.209.109.44: icmp_seq=0 ttl=55 time=20.382 ms
64 bytes from 213.209.109.44: icmp_seq=1 ttl=55 time=19.798 ms
64 bytes from 213.209.109.44: icmp_seq=2 ttl=55 time=19.675 ms
64 bytes from 213.209.109.44: icmp_seq=3 ttl=55 time=19.834 ms
64 bytes from 213.209.109.44: icmp_seq=4 ttl=55 time=18.682 ms
64 bytes from 213.209.109.44: icmp_seq=5 ttl=55 time=20.127 ms
^C
--- 0.de.pool.ntp.org ping statistics ---
6 packets transmitted, 6 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 18.682/19.750/20.382/0.532 ms
nas# ping 1.de.pool.ntp.org
PING 1.de.pool.ntp.org (193.141.27.1): 56 data bytes
64 bytes from 193.141.27.1: icmp_seq=0 ttl=54 time=17.403 ms
64 bytes from 193.141.27.1: icmp_seq=1 ttl=54 time=16.270 ms
64 bytes from 193.141.27.1: icmp_seq=2 ttl=54 time=14.902 ms
64 bytes from 193.141.27.1: icmp_seq=3 ttl=54 time=13.843 ms
^C
--- 1.de.pool.ntp.org ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 13.843/15.605/17.403/1.349 ms
nas# ping 2.de.pool.ntp.org
PING 2.de.pool.ntp.org (138.201.28.101): 56 data bytes
64 bytes from 138.201.28.101: icmp_seq=0 ttl=56 time=16.126 ms
64 bytes from 138.201.28.101: icmp_seq=1 ttl=56 time=17.108 ms
64 bytes from 138.201.28.101: icmp_seq=2 ttl=56 time=17.432 ms
^C
--- 2.de.pool.ntp.org ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 16.126/16.889/17.432/0.555 ms
nas# ping 3.de.pool.ntp.org
PING 3.de.pool.ntp.org (185.194.140.199): 56 data bytes
64 bytes from 185.194.140.199: icmp_seq=0 ttl=58 time=14.605 ms
64 bytes from 185.194.140.199: icmp_seq=1 ttl=58 time=15.443 ms
64 bytes from 185.194.140.199: icmp_seq=2 ttl=58 time=14.735 ms
64 bytes from 185.194.140.199: icmp_seq=3 ttl=58 time=15.942 ms
^C
--- 3.de.pool.ntp.org ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 14.605/15.181/15.942/0.543 ms
nas#


2) A recommendation in another thread was to set these commands which I also did
ntpd -4
ntpd -I igb0

Any ideas what could be done. I am using FN for years and never had that before.

Thanks S

screenshot.1.jpg
 
Status
Not open for further replies.
Top